Γραφείο Φοιτητικών
Εκδηλώσεων και
Δραστηριοτήτων

Γραφείο Φοιτητικών Εκδηλώσεων
και Δραστηριοτήτων

Γραφείο Φοιτητικών Εκδηλώσεων και Δραστηριοτήτων

Το Γραφείο Φοιτητικών Εκδηλώσεων και Δραστηριοτήτων διοργανώνει ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, όπως τελετές απονομής βραβείων, αιμοδοσίες, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, χριστουγεννιάτικες γιορτές, μαθήματα χορού, δείπνα αποφοίτησης, συναυλίες, μουσικά φεστιβάλ, σεμινάρια, προβολές ντοκιμαντέρ κ.ά.

Προγράμματα Υποδοχής Προσανατολισμού και Προσαρμογής

Τα προγράμματα αυτά διοργανώνονται από το Γραφείο Φοιτητικών Εκδηλώσεων και Δραστηριοτήτων, με στόχο να εντάξουν τους νέους φοιτητές στην κοινότητα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Βοηθούν τους φοιτητές να εξοικειωθούν με τις υπηρεσίες και το πανεπιστήμιο γενικότερα, να γνωρίσουν τους συμφοιτητές τους και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες εκτός μαθημάτων.

Στήριξη Ξένων Φοιτητών

Το Γραφείο Εκδηλώσεων και Δραστηριοτήτων παρέχει επίσης υπηρεσίες σε όλους τους ξένους φοιτητές, στηρίζοντάς τους και προωθώντας την αλληλεπίδραση και ενσωμάτωσή τους στην κοινότητα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και την κυπριακή κοινωνία στο σύνολό της. Οι υπηρεσίες αυτές έχουν στόχο να βοηθήσουν τους ξένους φοιτητές να πετύχουν και επαγγελματικά. Το Γραφείο διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων, συναντήσεις προσανατολισμού στις αρχές κάθε εξαμήνου, εργαστήρια, σεμινάρια (π.χ. “Πώς να αντιμετωπίσετε το νέο πολιτισμικό περιβάλλον”), εκδρομές σε όλη την Κύπρο και στο εξωτερικό κ.ά. Σημαντική προσπάθεια της υπηρεσίας αποτελεί η δημιουργία, υποστήριξη, ανάπτυξη και οργάνωση των πολιτισμικών ομίλων κάτω από την ομπρέλα των οποίων μπορεί κανείς να γνωρίσει τις διαφορετικές κουλτούρες που συνυπάρχουν στο Πανεπιστήμιο.

Φοιτητικοί Όμιλοι

Οι φοιτητές μπορούν να συμμετέχουν σε μια πλειάδα ομίλων, να κάνουν νέους φίλους, να διασκεδάσουν και να αισθανθούν μέλη της φοιτητικής κοινότητας. Οι όμιλοι αυτοί έχουν ως βάση τα κοινωνικά, πολιτισμικά, ακαδημαϊκά, αθλητικά, καλλιτεχνικά, ή άλλα ενδιαφέροντα των φοιτητών. Έτσι, έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να συμμετέχουν αλλά και να δημιουργήσουν έναν νέο όμιλο.

Στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους διοργανώνεται, συνήθως στην καφετέρια Millennium, Εβδομάδα Ομίλων. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, οι φοιτητές μπορούν να λύσουν τις απορίες τους και να εγγραφούν σε οποίους και όσους ομίλους επιθυμούν. Οι διαθέσιμοι όμιλοι βρίσκονται στα αριστερά και σε περίπτωση που οι φοιτητές χάσουν την Εβδομάδα Ομίλων μπορούν να εγγραφούν συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας. Οι εγγραφές είναι ανοιχτές από τον Οκτώβριο έως το Μάιο κάθε ακαδημαϊκού έτους. Εάν κάποιοι φοιτητές θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο Πολιτισμικό, Ακαδημαϊκό Όμιλο ή/και Όμιλο Αναψυχής μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Φοιτητικών Εκδηλώσεων και Δραστηριοτήτων (βλ. πιο κάτω). Για τη δημιουργία κάποιου νέου Αθλητικού Ομίλου μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Αθλητισμού (βλ. πιο κάτω).

Προσοχή ! Παρακαλείστε να λάβετε υπόψη ότι τα στοιχεία επικοινωνίας σας θα δοθούν στον εκλεγμένο πρόεδρο του ομίλου στον οποίο θα εγγραφείτε και στους Λειτουργούς του Γραφείου Εκδηλώσεων και Δραστηριοτήτων του Τμήματος Φοιτητικών Υποθέσεων, ώστε να σας ενημερώνουν για τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες, που διοργανώνει ο όμιλος και οτιδήποτε σχετίζεται με το όμιλο στον οποίο έχετε εγγραφεί.

Επικοινωνία

Γραφείο Φοιτητικών Εκδηλώσεων & Δραστηριοτήτων

Μαρία Εφραίμ, Χάρης Τζύρκας

Τηλ.: 22 842 150/3/7

Φαξ: 22 842 199

Email:  pavlidou.a@unic.ac.cy

Registration for Clubs & Societies

Top