H ζωή στο UNIC

H υπέροχη φοιτητική ζωή προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία, πλούσια σε φιλικές επαφές, και χαρακτηρίζεται από ποικιλία, μάθηση και ψυχαγωγία.

Αυτά σίγουρα θα τα βρείτε στο UNIC.

Γιατί είναι το κατεξοχήν μέρος όπου έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, να κάνετε φίλους και να νιώσετε ότι ανήκετε σε μια κοινότητα. Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό μαθησιακό περιβάλλον, θα ολοκληρώσουν την πανεπιστημιακή σας εμπειρία, κάνοντάς την ιδιαίτερα συναρπαστική.

Με πληθώρα χώρων συνάντησης και διασκέδασης, εντός και εκτός της πανεπιστημιούπολης, και αμέτρητες επιλογές σε εκδηλώσεις, αθλητικές δραστηριότητες, νυχτερινή ζωή και κάθε είδους διασκέδαση, μπορείτε να απολαύσετε μια φανταστική κοινωνική ζωή.

Ό,τι κι αν είναι αυτό που σας αρέσει να κάνετε — να ασχολείστε με κάποιο άθλημα, να βγαίνετε έξω για φαγητό, να πηγαίνετε σε οργανωμένες εκδρομές, σε μουσικές συναυλίες, να κρατάτε τον εαυτό σας σε φόρμα, ή απλά να αφήνετε για λίγο τις σπουδές στην άκρη και να χαλαρώνετε — υπάρχει κάτι για τον καθένα σας.


Εστιατόρια

Πολυάριθμα είναι τόσο τα εστιατόρια όσο και οι καφετέριες μέσα και γύρω από την πανεπιστημιούπολη. Η Έγκωμη, στα γεωγραφικά όρια της οποίας φιλοξενείται το UNIC, είναι ένα πολύ ζωντανό προάστιο της Λευκωσίας. Στα 40 και πλέον εστιατόρια, καφετέριες και μπιραρίες, όλα μια βόλτα απόσταση, μπορείτε να απολαύσετε κάποιο γεύμα, να πιείτε έναν καφέ, να ακούσετε ζωντανή μουσική, να παρακολουθήσετε κάποιο αθλητικό γεγονός ή απλά να χαλαρώσετε με τους φίλους σας. Γύρω από την πανεπιστημιούπολη, δημοφιλείς διεθνείς αλυσίδες, όπως McDonald's, KFC, Bennigan's, Starbucks, Caffè Nero και άλλες, γεμίζουν με φοιτητοπαρέες που μαζεύονται εκεί στα ενδιάμεσα των μαθημάτων τους.


Ψυχαγωγία

Δεν υπάρχει έλλειψη επιλογών σε ό,τι αφορά ψυχαγωγικές δραστηριότητες, κοινωνικές εκδηλώσεις και νυχτερινή διασκέδαση, εντός και εκτός πανεπιστημιούπολης, για όλα τα γούστα και για κάθε φοιτητικό προϋπολογισμό. Ένας συνδυασμός από κλαμπ, πάρτι, κινηματογραφικές αίθουσες (συμπεριλαμβανομένης της κινηματογραφικής σκηνής του Σινέ Στούντιο εντός της πανεπιστημιούπολης), εκδρομές και άλλες δραστηριότητες προσφέρονται για νέες γνωριμίες, εξερεύνηση νέων χόμπι ή τη συμμετοχή σε συλλόγους και πρωτοβουλίες, που αποφέρουν πολύτιμες δεξιότητες και χαρίζουν μοναδικές εμπειρίες.


Ψώνια

Σε βολικές αποστάσεις υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες, όπως το εμπορικό κέντρο The Mall of Engomi, υπεραγορές, μπουτίκ και επώνυμα καταστήματα λιανικών πωλήσεων. Οι μετακινήσεις εντός της Έγκωμης είναι εύκολες, αφού τα πάντα βρίσκονται σε απόσταση λίγων μόνο λεπτών. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά λεωφορεία, που σας μεταφέρουν μέχρι το κέντρο της Λευκωσίας σε 10 με 20 λεπτά.


Γυμναστήριο

Το νεόδμητο Κέντρο Άθλησης και Ευεξίας του UNIC (UFIT Fitness Centre) παρέχει όλες τις διευκολύνσεις για να κρατηθείτε σε φόρμα, με ολοκαίνουριο εξοπλισμό αιχμής, πρωτοποριακές τάξεις άθλησης και έμπειρο προσωπικό. Πέραν του UFIT, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις για πολλά άλλα αθλήματα.


Βιβλιοθήκη UNIC

Ο σκοπός της Βιβλιοθήκης και του Κέντρου Πληροφόρησης είναι η παροχή ποιοτικών πόρων που να υποστηρίζουν τους εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς στόχους της πανεπιστημιακής κοινότητας. Η Βιβλιοθήκη του UNIC είναι ένας πλούσιος σε πόρους ακαδημαϊκός χώρος (αποτελεί άλλωστε τη δεύτερη μεγαλύτερη ακαδημαϊκή βιβλιοθήκη της χώρας), με έναν εντυπωσιακό όγκο 100,000 βιβλίων, που καλύπτουν όλους τους τομείς σπουδών, πρόσβαση σε χιλιάδες ηλεκτρονικούς πόρους μέσα από διαδικτυακές βάσεις δεδομένων, γύρω στα 500,000 ηλεκτρονικά βιβλία, και τα πλήρη κείμενα ηλεκτρονικών περιοδικών σημαντικών εκδοτικών οίκων.


Top