Μια ματιά στη Λευκωσία

Η Λευκωσία, η πρωτεύουσα της Κύπρου, είναι μια πόλη γεμάτη ζωντάνια, όπου το αρχαίο παρελθόν συνυπάρχει σε απόλυτη αρμονία με το σύγχρονο παρόν. Δημοφιλής προορισμός για 20,000 και πλέον φοιτητές, η πόλη παρουσιάζει ενδιαφέρον για όλους, συνδυάζοντας ποικίλες εκδηλώσεις, αξιοθέατα, αγορές, σπορ, τέχνες και πολιτισμό, που ταιριάζουν σε όλα τα γούστα. Η μοναδική της ποικιλότητα και πολυπολιτισμικότητα, την καθιστούν μια φιλόξενη πατρίδα μακριά από την πατρίδα για όλους τους φοιτητές που επιδιώκουν να αναμειχθούν στα της πόλης.


Η Παλιά Λευκωσία

Η μεσαιωνική περιτειχισμένη πόλη της Λευκωσίας μετρά χιλιάδες χρόνια ζωής, με ένα παρελθόν που εξιστορεί την πορεία τόσο των ίδιων των Κυπρίων όσο και των πολλών πολιτισμών που έχουν αφήσει το σημάδι τους στο νησί. Τα ενετικά τείχη που περιβάλλουν την πόλη περιλαμβάνουν μια σειρά από ιστορικά μνημεία, κτήρια, εκκλησίες, τζαμιά, μουσεία και γκαλερί τέχνης, τα οποία διηγούνται την ιστορία της περιοχής με έναν εξαιρετικά συναρπαστικό τρόπο.


Η Σύγχρονη Λευκωσία

Βγαίνοντας από την εντός των αρχαίων τειχών παλιά πόλη, θα βρεθείτε στη σύγχρονη πόλη, η οποία αποτελεί στρατηγικό οικονομικό κέντρο και κορυφαίο επιχειρηματικό κόμβο, στέκοντας επάξια δίπλα στις άλλες μεγάλες σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις. Πρόσφατα, μάλιστα, αναδείχθηκε ως η καλύτερη μικρού πληθυσμού ευρωπαϊκή πόλη από τους Financial Times για το ανθρώπινο δυναμικό (επίπεδο εκπαίδευσης) και τον τρόπο ζωής, ξεπερνώντας πόλεις όπως το Κέιμπριτζ, η Γενεύη και η Οξφόρδη.

Ως πρωτεύουσα της χώρας, η Λευκωσία είναι το εκπαιδευτικό, οικονομικό, τραπεζικό και διοικητικό της κέντρο. Η πόλη βρίθει από πρωτοποριακές ερευνητικές και τεχνολογικές πρωτοβουλίες, με ένα ιδιαίτερα ενεργό startup οικοσύστημα, και πληθώρα επιχειρηματικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Στη Λευκωσία μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει παράλληλες εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές, και Φεστιβάλ, δράσεις που προσελκύουν ντόπιους και διεθνείς καλλιτέχνες.

Top